Milieu bewust werken op locatie

Consumenten besteden steeds vaker aandacht aan het milieu wanneer er nieuwe spullen worden aangeschaft. Dit heeft als gevolg dat bedrijven ook de nadruk leggen op duurzame producten. Behalve dat het goed is voor het milieu, maak je als bedrijf ook een goede indruk wanneer je bewust meewerkt aan een beter milieu. Het lijkt haast tegenstrijdig om milieu bewust op locatie te werken omdat dit betekent dat de werknemers veel op de weg zitten. Toch is er ook in deze sector de nodige winst te behalen op het gebied van milieu issues.

Gebruik van bedrijfswageninrichting

Het gebruik van gerecycled materiaal is hierdoor een tendens geworden. Als je bedrijfswagens gebruikt kun je de Bedrijfswageninrichting bestellen met gebruik van gerecycled plastic. Het van oorsprong Zweedse bedrijf Work System heeft de focus op het milieu. Bijvoorbeeld voor modulaire bakken in een bedrijfswageninrichting gebruiken zij honderd procent gerecycled plastic. Hard plastic is namelijk erg stevig zodat dit ideaal is voor onderdelen van de bedrijfswageninrichting.

Voertuigen voor het werken op locatie

Brandstof is een van de producten die een grote aanslag op ons milieu maakt. Daarom is het belangrijk om bij de aanschaf van bedrijfswagens het brandstofverbruik een significante rol te laten spelen, zodat het vervoer zo min mogelijk impact op het milieu heeft. Nu is het voor werkgevers hoe dan ook natuurlijk gunstig als een auto zuinig is in het verbruik dus dit is geen grote opgave. Het beste voor het milieu zijn uiteraard elektrische bedrijfswagens.

Op de klanten komt het ook positief over wanneer je werknemers in een eclectische bedrijfswagen aan de deur komen met een duurzame bedrijfswageninrichting.

Naast het effect wat het brandstofverbruik op het milieu heeft, blijkt uit onderzoek dat ook slijtage van banden bijdraagt aan milieuvervuiling. Gelukkig is ook hiervoor een oplossing gevonden in de vorm van kleine apparaatjes die achter de banden geplaatst worden. Als ondernemer met bedrijfswagens op de weg kun je je voetafdruk verminderen door deze apparaatjes voor je bedrijfswagens aan te schaffen.

Bewustwording van personeel

Chauffeurs die de hele dag op pad zijn, eten en drinken onderweg regelmatig wat. Veel levensmiddelen hebben een plastic verpakking welke nogal eens langs de wegen of in de natuur belanden omdat automobilisten het weggooien. Zorg ervoor dat het binnen jouw bedrijf duidelijk ongewenst gedrag is om zwerfafval te produceren. Maak dit een agenda punt tijdens vergaderen om ervoor te zorgen dat het een onderwerp is wat niet vergeten wordt door de medewerkers.

Door middel van bedrijfswageninrichting in het bestuurdersgedeelte kun je dit enigszins sturen. Denk daarbij aan een stevige bekerhouder met een duurzame koffiebeker die de chauffeurs kunnen hergebruiken. Tevens kun je als werkgever de wagens voorzien van afbreekbare vuilnis zakjes waar de chauffeurs hun afval onderweg in kunnen verzamelen.

mts_wordx