Alles over het broeikaseffect

Iedereen heeft ondertussen weleens van het broeikaseffect gehoord. Dit is een benaming voor de opwarming van de aarde. Iets wat slecht is voor het klimaat en op den duur desastreuze gevolgen kan hebben. Maar wat is nu precies het broeikaseffect en hoe is het ontstaan? Daarover vindt je hier een uitgebreide uitleg.

Al ruim twee eeuwen lang warmt de aarde steeds verder op. Dit komt omdat er meer en meer broeikasgassen komen in de lucht. Dit heeft als gevolg dat het warmer wordt, iets wat voor het eerst meetbaar werd rond de 150 jaar geleden. Langzaam maar zeker stijgt de gemiddelde temperatuur op de aarde dus en dit kan steeds verder gaande gevolgen opleveren voor ons als bewoners daarvan.

Ironisch genoeg is deze opwarming van de aarde en het broeikaseffect voor het grootste gedeelte onze eigen schuld. Door het veelvuldige gebruikt van energie en vervoermiddelen als auto´s en vliegtuigen die veel brandstof gebruiken komen er meer broeikasgassen vrij. De mensheid zal dus zelf deze problemen moeten gaan oplossen door een stuk duurzamer met de wereld om te gaan. Hierdoor moet het broeikaseffect tegengegaan worden zodat dit niet gaat zorgen voor een dusdanig effect dat de aarde op den duur niet meer leefbaar zal zijn. De nabije toekomst zal uitwijzen hoe dit het beste gedaan kan worden.

mts_wordx