Duurzaam omgaan met afval

Het is waarschijnlijk de meeste mensen al opgevallen. Gelukkig wordt er steeds duurzamer omgegaan met afval. Zo wordt dit steeds vaker en meer gescheiden. Daar waar het nog niet zo heel lang geleden vrij normaal was alles op een hoop te gooien wordt er nu steeds meer gescheiden en dit is uitermate belangrijk.

Door afval af te scheiden wordt het een stuk makkelijk om dit te recyclen. Hierdoor kan het weer gebruikt worden voor nieuwe producten en wordt het dus niet zomaar weggegooid. Niet veel mensen zullen dit weten, maar nagenoeg vier vijfde van al het afval kan hergebruikt worden. Dit is natuurlijk ontzettend veel. Het is dan ook zonde indien dit niet zoveel mogelijk zou gebeuren. Op deze manier hoeft er uiteindelijk dus ook veel minder afval verbrand te worden, wat weer minder uitstoot geeft en het milieu dus extra ten goede.

Doordat het steeds makkelijker gemaakt wordt voor huishoudens om allerlei soorten afval te scheiden zien we dit ook steeds vaker gebeuren. Dat het belangrijk is dat mensen in dat opzicht een eindje op weg geholpen worden lijkt men overal steeds beter te begrijpen. Goed voorbeeld doet goed volgen en daar verschillende containers en dergelijke wordt het voor iedereen een stuk makkelijker om duurzaam met afval om te gaan.

mts_wordx